09 12 2023

Mbahet mbledhja III e Këshillit të Përgjithshëm të Grave për VETËVENDOSJE!

Nën drejtimin e kryesueses së Këshillit të Përgjithshëm të GVV-së, deputetes Fatmire Mulhaxha-Kollçaku, u mbajt mbledhja e radhës ku u diskutua për situatën politike në vend për çështje organizative.

Në këtë mbledhje u miratua manifesti i GVV-së, si dokumenti themeltar i organizatës. U diskutua për punët që janë bërë këtë vit dhe u miratua plani i punës për vitin 2024.

Në pjesën e parë të mbledhjes kryetarja e GVV-së, ministrja, Albulena Haxhiu, iu drejtua delegateve me një fjalë hyrëse ku kujtoi punët që ka bërë GVV si organizatë dhe politikat që ka ndërmarrë qeveria në mbështetje të grave. Ajo theksoi se viti 2024 do të jetë vit i GVV-së.

“Viti 2024 do të jetë i GVV-së. Nëse viti i parë i ka qenë vit ku ne është dashur të konsolidohemi dhe ta përbrendësojmë këtë organizim të ri, viti që vjen jam e bindur që do të jetë vit i zgjerimit dhe fuqizimit të mëtejmë të organizatë tonë ku krahas zgjerimit të strukturës bashkërisht do të punojmë për shtimin e masave qeveritare që mbështesin gratë, tha kryetarja e GVV.

Pjesa e dytë e mbledhjes u pasua me një diskutim të gjerë mbi çështjet organizative, për punën e GVV në 2023, dhe për punën e GVV për vitin 2024.

Kontribo