23 12 2018

Mbledhja e XXXV e Këshillit të Përgjithshëm

Këshilli i Përgjithshëm i Lëvizjes VETËVENDOSJE! sot ka mbajtur mbledhjen e XXXV-të. Kryetari Albin Kurti pos diskutimit mbi situatën politike ka folur edhe për punën e organizatës sonë gjatë këtij viti. Kurse, sekretarja Organizative Vlora Haxhimehmedi ka prezantuar raportin e punës së qendrave por edhe të Sekretariatit të Përgjjthshëm.

“Gjatë vitit 2018, deri më sot, ne i kemi patur 5.120 anëtarësime të reja. Nuk ka asnjë vit prej se jemi themeluar me kaq shumë anëtarësime brenda vitit. Dhe, pasi i kemi përditësuar e pastruar listat, sot ne i kemi mbi 36.500 anëtarë gjithsej, duke qenë një prej organizatave politike më të fuqishme jo vetëm në Kosovë, por edhe më gjerë. Sigurisht, suksesi nuk ka qenë vetëm tek anëtarësimet, por edhe te strukturimi i brendshëm. Gjatë këtij viti ne i kemi bërë edhe 146 pika të reja, pra jemi shtrirë edhe në 146 lagje qytetesh apo fshatra anembanë komunave të Kosovës ku më përpara nuk kemi patur strukturë”, ka thënë kryetari Kurti.

Këtë herë, Këshilli i Përgjithshëm ka pasur brenda objektit ku mbahej mbledhja, edhe çerdhen për fëmijët e vegjël të delegateve e delegatëve. Kjo është organizuar nga Sekretariati i Përgjithshëm dhe bëhet me qëllim që t’u lehtësohet pjesëmarrja, sidomos grave delegate.

Gjatë mbledhjes janë miratuar edhe tri rezoluta të cilat do të publikohen në tri ditët e ardhshme.

Kontribo