12 06 2022

Mbledhje e përbashkët me koordinatorët e qendrave të Lëvizjes VETËVENDOSJE!

Në 17 vjetorin e themelimit të Lëvizjes pas konferencës për media, është mbajtur mbledhja e përbashkët me koordinatorët e qendrave të Lëvizjes VETËVENDOSJE!.

Në mbledhje kanë marrur pjesë kryetari i LV-së, njëherit kryeministri i Republikës së Kosovës, z.Albin Kurti, sekretarja organizative, znj.Vlora Haxhimehmedi dhe koordinatori i qendrave, z.Valon Hoti.

Situata politike e çështjet organizative ishin tematikat që u trajtuan e diskutuan në këtë mbledhje.

Republika e Kosovës sot ka një Qeveri që përveçse ka forcuar rendin e ligin për brenda, ka zhvilluar ekonominë e marrur masa për tejkalimin e krizës aktuale me çmime, ka shënuar progres të jashtëzakonshëm në kuptimin e forcimit të subjektivitetit të Republikës tonë në aspektin e politikës së jashtme.

Takimet e fundit, vizitat e përfaqësueseve tonë jashtë vendit, por dhe vizitat e përfaqësuesëve ndërkombëtar në vendin tonë, janë tregues i rëndësishëm i ngritjes së pazakontë të pozicionit tonë si shtet.

Rritja e sigurisë dhe rritja e investimeve kanë qenë fokusi i këtyre takimeve. Stabiliteti institucional e përkushtimi i Qeverisë për transformimin gjithsektorial në vendin tonë, padyshim se do sjellë rezultatet e zhvillimit të gjithmbarshëm të Republikës.

Në anën tjetër ky 17 vjetor e gjen organizatën tonë të fuqishme në kuptimin e shtrirjes së strukturave organizative e mbështetëse të saj. Me rreth 60 mijë anëtarë, të shtrirë në vendbanimet e ndryshme anembanë komunave të Republikës tonë, Lëvizja VETËVENDOSJE! mbetet organizimi politik më i fuqishëm në vendin tonë.

Ky vit gjithashtu është edhe vit zgjedhor në organizatën tonë. Anëtarë e anëtare, aktivistë e aktiviste, po zgjedhen e po zgjedhin strukturat drejtuese e udhëheqëse të LVV në vendbanimet e tyre, në Pika.

Aktualisht në mbi 100 Pika është mbajtur proces zgjedhor, ku përveç strukturave të zakonshme organizative, për dallim nga proceset zgjedhore të kaluara, po zgjedhen edhe drejtuesit e RVV e të GVV, struktura këto të krijuara së fundmi në organizatën tonë që i dedikohen rinisë dhe gruas.

Nga muaji mars kur dhe e kemi hapur procesin e brendshëm zgjedhor, Lëvizjes VETËVENDOSJE! i janë bashkuar rreth 1500 anëtarë të rinj.

Në këtë mënyrë, fundi i muajit tetor, do ta gjejë organizatën tonë të shtrirë e të fortë, aq sa e kemi edhe Lëvizjen, në vendbanimet gjithandej Kosovës, në fshatrat e në qytetet e komunave të vendit tonë.

Kontribo