22 06 2022

Mimoza Kusari Lila: Lëvizja VETËVENDOSJE! nuk e mbështet tërheqjen e mjeteve të Trustit

“Nuk mund të diskutojmë krizën e sotme duke synuar prishjen e sistemit aktual apo faturimin gjeneratave të reja. E kuptojmë që zgjidhja më e lehtë dhe më e shpejtë për ballafaqim afatshkurtër me inflacionin mund të duket votimi i këtij projektligji. Por ne mandatet nuk i kemi marrë për zgjidhje të lehta, të shpejta, dhe afatshkurtra. Zgjidhjet e lehta mund të duken të këndshme por me pasoja afatgjata dhe të rënda për sistemin financiar dhe të ardhmen e të gjithë kontributdhënësve. Nuk guxojmë ta humbim fokusin në momentin e krizës nga synimi ynë afatgjatë. Ajo nëpër çfarë po kalon Kosova nuk është suigeneris vetëm për ne, pasojat e krizës dhe luftës po ndihen në çdo vend të rajonit. Por vetëm parlamenti ynë po e diskuton shëmbien e një sistemi i cili ofron garanci për stabilitetin financiar dhe mirëqenien e qytetarëve në një të ardhme të afërt. Andaj, Grupi Parlamentar i Lëvizjes VETËVENDOSJE! nuk e mbështet propozimin, por qëndron në shërbim të qytetarëve të Republikës për gjetjen e zgjidhjes alternative e cila do të mundësoj lehtësimin e rrethanave të krijuara nga kriza aktuale.”

https://fb.watch/dV6LuNEyeP/

Kontribo