13 10 2021

Miratohet koncept-dokumenti për Vettingun

Qeveria Kurti miratoi sot koncept-dokumentin për Vettingun duke bërë kështu hapin thelbësor për jetësimin e një prej zotimeve tona kyçe që është Vettingu i institucioneve të drejtësisë.

Drejtësia duhet të jetë në shërbim të qytetarit e jo sistemit.

Drejtësia duhet të ngadhënjejë në përballjen e të dobëtit me të fortin.

Drejtësia duhet të ngadhënjejë në përballjen e të varfrit me të pasurin.

Gjyqësori duhet të jenë të pavarur si në formë ashtu edhe në përmbajtje. Gjyqtarët dhe prokurorët duhet të zgjedhën mbi bazën e thellësisë së dijes profesionale e jo të thellësisë së lidhjeve personale. Faza e parë e vettingut do të mbulojë vlerësimin e anëtarëve të Këshillit Gjyqësor dhe Prokurorial, Zyrën e Kryeprokurorit të Shtetit e të Gjykatës Supreme, rrjedhimisht, pozitave të larta drejtuese.

Kontribo