14 09 2022

Miratohet projektligji për dokumentimin e krimeve të kryera gjatë luftës

“Në të gjitha deklarimet e mia në lidhje me krimet e luftës kam potencuar që krimet e kryera dhe dëmet e shkaktuara duhen adresuar sepse ato janë parakusht për paqe të qëndrueshme, stabilitet afatgjatë, e zhvillim të mëtutjeshëm të shoqërisë. Një shoqëri që nuk harron sepse e institucionalizon kujtesën, dhe që mbi supet e përgjegjësisë institucionale gjen drejtësinë si parakusht për pajtimin dhe jetesën e dinjitetshme e të përbashkët. Instituti për krimet e kryera gjatë luftës në Kosovë do të themelohet në kuadër të zyrës së Kryeministrit. Dokumentimi i krimeve të kryera gjatë luftës do të jetë në fokus të veprimit të zyrës së Kryeministrit. Vetëm me respektimin e duhur të së kaluarës mund të kemi një të ardhme të ndritur”, tha Kryeministri Albin Kurti, në fjalën e tij, para miratimit në qeveri të projektligjit për dokumentimin e krimeve të kryera gjatë luftës së fundit në Kosovë. 

Kontribo