05 07 2022

Miratohet Projektligji për Edukimin në Fëmijërinë e Hershme

Dje, në mbledhjen e Qeverisë, u miratua Projektligji për Edukimin në Fëmijërinë e Hershme.

Përmes këtij projektligji do të rregullojmë për më të vegjlit tanë ofrimin e edukimit në të gjitha format e organizimit nga lindja deri në moshën 6 vjeçare, tha ministrja e MASHTI-t, Arbërie Nagavci.

Ky projektligj përfshinë: Koordinimin ndërsektorial; edukimin në familje, ushqyeshmëri, krijim të menyve ushqimore; sigurim e rregullim të materialit didaktik ; monitorim të punës edukative; aftësim të dadove.

Nga viti shkollor 2023-2024 Edukimi Parafillor do të bëhet i obliguar.

Investimi në fëmijërinë e hershme garanton një të ardhme më të sigurtë për fëmijët tanë, familjet tona, dhe vendin tonë.

Kontribo