24 10 2022

Miratohet Strategjia e Sigurisë së Kosovës për vitet 2022-2027   

“Miratimi i Strategjisë së Sigurisë së Kosovës u jep drejtim institucioneve tona në përpjekjet për unifikimin e politikave dhe të qëndrimeve të cilat ndërlidhen me interesat shtetërore të sigurisë e për të ndërtuar një të ardhme të sigurt e në paqe. Ashtu siç ka ditur të çlirohet dhe të pavarësohet Kosovës, ajo do të dijë dhe do të rrijë vertikalisht si Republikë e pavarur dhe demokratike”, tha Kryeministri Albin Kurti, në fjalën e tij, para miratimit të strategjisë në Kuvend.

Kryeministri Kurti po ashtu kujtoi synimin strategjik të vendit dhe politikat e qeverisë që ai drejton karshi gjendjes së sigurisë në vendin tonë.

Synimi strategjik i Kosovës është anëtarësimi në NATO dhe në BE si parakushte për sigurinë dhe zhvillimin e qëndrueshëm të Kosovës, por edhe të rajonit.

Gjatë qeverisjes sonë i kemi dhënë vëmendje të veçantë institucioneve të sigurisë me politika të qarta dhe veprime konkrete karshi tyre.

E kemi rritur për 52% buxhetin për Forcën e Sigurisë së Kosovës.

Buxhetit të FSK-së po i shtohen edhe mjete në Fondin e Sigurisë.

Kemi përshpejtuar blerjet ushtarake dhe blerjet e tjera që lidhen me fuqizimin e kapaciteteve tona të mbrojtjes dhe sigurisë.

Kemi krijuar linja të reja të furnizimit me sisteme të armatimit.

Kemi themeluar një grup punues me qëllim intensifikimin e punës për anëtarësim në NATO.

Kemi krijuar mekanizma të rinj për më shumë koordinim të punëve në mes të institucioneve të sigurisë.

Kontribo