05 07 2022

Mirësevini në atdhe të dashur bashkatdhetarë!

Muajt e verës janë gjallëri e shoqërive kudo por tek ne vera shënon çdo vit ngjarje. Qindra mijëra vajza e djem, gra e burra bashkë edhe me fëmijët e gjyshërit kthehen për çdo verë në shtëpitë e të parëve të tyre, në rrugicat e fëmijërisë e rinisë.

Për çdo vit edhe ne në Lëvizjen VETËVENDOSJE! i mirëpresim me organizime të veçanta bashkatdhëtarët tanë.

Këtë vit kemi organizuar për të gjithë muajin korrik takime e tubime për t’u parë e për të folur, për t’u çmalluar e për t’u njohur nga afër me më të rinjtë që mbase për herë të parë vinë në atdheun e prindërve të tyre.

Të afërmit tanë, miqtë e shkollës dikur, shokët e kolegët e dikurshëm kthehen këto ditë e bashkë me ta dhe mijëra aktivistë tanët që veprojnë në mërgatë.

Falenderimet e lëvdatat për ta janë mbase një nga vlerat që për çdo vit po rrënjoset në kulturën tonë. Këmbëngulja e tyre për të mos u shkëputur shpirtërisht nga Kosova, mësimi i brezave të rinj me këtë traditë të pushime në atdhe është padyshim një kontribut monumental i mërgatës shqiptare.

Shihemi së shpejti në aktivitetet tona të kësaj vere!

Kontribo