06 04 2019

Mitrovica kërkon bashkim, Trepça kërkon zhvillim

Mitrovica më shumë se asnjë vend tjetër e ka vuajtur ndarjen e diskriminimin politik dhe shkatërrimin e diskriminimin ekonomik. Qyteti sot është ndarë, si pasojë e dialogut që synim e ka pasur copëtimin e Kosovës. Ndërsa në Trepçë, në thesarin e Kosovës, prej se jemi çliruar, nuk është investuar. Mitrovica është indikatori më i saktë për ta kuptuar si është qeverisur me Kosovën për gjithë këto vite: copëtim e ndarje territoriale si dhe shkatërrim ekonomik e vjedhje.
Angazhimi qytetar, e veçanërisht protesta e madhe e 29 shtatorit e ndaloi projektin tejet të dëmshëm të ndarjes së vendit, e tash së bashku ka ardhur koha ta ndalim edhe vjedhjen prej PAN-hajnisë. Në Mitrovicën plot entuziazëm e vullnet qindra qytetarë na u bashkangjitën në takimin e radhës, në iniciativën tonë të përbashkët, për ta larguar korrupsionin nga pushteti e për të sjellur zhvillim dhe mirëqenie për qytetarët.

Mitrovica ka nevojë për ndryshim e bashkim, dhe ato do të vijnë me zgjedhjet e reja e me qeverisjen e Lëvizjes.

Kontribo