11 02 2022

Ndahet Medalja Presidenciale e Meritave për Arben Xheladinin dhe Mon Balajn.

Në 15 vjetorin e protestës së 10 shkurtit 2007, pas kërkesës së deputetëve të Republikës së Kosovës dhe rekomandimit të Komisionit për dhënien e dekoratave, presidentja, Vjosa Osmani, akordoi Medaljen Presidenciale të Meritave, me motivacion për guxim dhe aktivizëm qytetar për kontributin e dhënë nga Arben Xheladini dhe Mon Balaj.

Në këtë ngjarje ku i pranishëm ishte edhe kryeministri, Albin Kurti, bashkë me familjarët e Arben Xheladinit dhe Mon Balajt, presidentja znj. Osmani tha se institucionet e Republikës së Kosovës respektojnë dhe nderojnë kontributin e Monit dhe Arbenit për Kosovën shtet të pavarur e sovran, si dhe njëkohësisht nuk zmbrapsen nga kërkesa e vazhdueshme për t’u vënë drejtësi mbi rastin.

Kontribo