08 11 2016

Nderimet për rënien e Astrit Deharit, heroi me i ri i kombit

Ditën e martë, në datën 8 nëntor, me mijëra qytetarë të Republikës së Kosovës, dhe qindra të tjerë të ardhur nga treva të ndryshme shqiptare dhe nga mërgata, u mblodhën në Prishtinë për të bërë nderimet e tyre në mbledhjen komemorative, homazhet dhe varrimin e aktivistit, heroit, Astrit Dehari. Astriti vdiq si i burgosur politik nën masat e dhunshme të këtij regjimi. Para homazheve, organizatat studentore të Universitetit të Prishtinës zhvilluan një marsh protestues në qendër të qytetit, të mbajtur në heshtje solemne, me kërkesën për “DREJTËSI!”. I lehtë qoftë dheu shqiptar për Astritin që dha gjithçka për popullin e këtij dheu. Në këto ditë të errëta, ngushëllim kemi jetën kuptimplotë të Astritit – angazhimin e tij të palodhur, me dashuri për popullin shqiptar dhe lirinë e plotë të këtij populli – që është shndërruar në dritën e një ylli, siç është dhe vetë kuptimi i emrit Astrit, që na tregon rrugën përpara.

Kontribo