30 09 2021

Në fshatin Strezoc të Dardanës vizituam minierën “XIM Strezoci”

Në fshatin Strezoc, bashkë me ish-drejtorin Shaip Hyseni, vizituam minierën ‘’XIM Strezoci”. Pamë për së afërmi gjendjen në të cilën është katandisur kjo minierë e lënë anash nga qeveritë e kaluara. Dikur kjo minierë pati punësuar rreth 400 punëtorë, ndërsa sot, pas procesit të privatizimit të egër ka mbetur në një gjendje jo-funksionale.

Diskutuam mbi kapacitetin dhe mundësitë e riaktivizimit te minierës dhe industrisë se përpunimit të Magnezitit dhe pasurive të tjera minerale. Lëvizja VETËVENDOSJE! në krye me Qeverinë Kurti përmes Fondit Sovran, kanë për synim që të bëjnë riaktivizimin e të gjitha minierave dhe aseteve industriale shtetërore në Kosovë.

#BashkëQeverisim

144 VETËVENDOSJE!

Kontribo