06 05 2022

Në prag të mbajtjes së Konferencës Ndërkombëtare Arabo-Evropiane: Ndikimi i ndryshimeve klimatike në degradimin e tokës

Në prag të mbajtjes së Konferencës Ndërkombëtare Arabo-Evropiane: Ndikimi i ndryshimeve klimatike në degradimin e tokës

Shefja e Grupit Parlamentar te Lëvizjes VETËVENDOSJE!, Mimoza Kusari Lila, së bashku me deputetët Armend Muja dhe Jeta Statovci pritën sot në takim një delegacion nga Arabia Saudite që do të marr pjesë në “Konferencën Ndërkombëtare Arabo-Evropiane: Ndikimi i ndryshimeve klimatike në degradimin e tokës”.

Kjo konferencë që do të mbahet me datë 7 dhe 8 maj në Prishtinë, organizohet nga Akademia Diplomatike e Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Diasporës dhe Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës në Kosovë, në bashkëpunim me Unionin Arab për Zhvillim të Qëndrueshëm dhe Mjedis.

Shefja e GP, Mimoza Kusari Lila, vlerësoi lartë bashkëpunimin e deritanishëm me shtetet arabe dhe theksoi nevojën për thellimin e këtij bashkëpunimi edhe në aspektin ndërkombëtar dhe ekonomik të investimeve sidomos në sektorë që lidhen me energjinë, shëndetësinë dhe bujqësinë.

Përfaqësuesit e Unionit Arab për Zhvillim të Qëndrueshëm dhe Mjedis shprehën gatishmërinë për bashkëpunim parlamentar, ekonomik, dhe në mes të OJQ-ve, duke u zotuar se do të shikojnë mundësitë dhe do të intensifikojnë përpjekjet për investime të shteteve arabe në Kosovë.

Kontribo