22 06 2022

Nga fjala e kryeministrit Kurti në Kuvend

A janë të mira marrëveshjet në Bruksel të vitit 2013 dhe 2015? Nuk janë të mira. Njësoj siç kam thënë që marrëveshja e vitit 2013 nuk është e mirë në vitin 2013, dhe marrëveshja e vitit 2015 nuk është e mirë në vitin 2015 – them edhe sot.

Pra, ato nuk ishin marrëveshje të mira, por ato i trashëguam edhe i gjetëm aty.

Kur unë u bëra kryeministër i Republikës së Kosovës i gjeta 38 komuna. Po të pyetesha unë nuk do të ishin 32 komuna.

Kur unë u bëra kryeministër i Republikës së Kosovës e gjeta KEDS-in edhe KESCO-n. Po të isha më herët unë kryeministër i Republikës së Kosovës nuk do të kishte KEDS edhe KESCO, por monopoli publik është bërë tash monopol privat dhe unë tash duhet të komunikojë dhe të bashkëpunojë me KEDS-in edhe KESCO-n.

Pra, ka një mori gjërash të cilat nuk i bëj me vullnet e dëshirë por nga nevoja edhe përgjegjësia.

Gjendja në terren është shumë më e keqe se ato marrëveshje të vitit 2013, 2015.

Andaj, kemi vendosë afate kohore që janë të tilla, relativisht të shkurtra për shkak se i kanë ditët si njësi, jo javët, muajt, ose vitet, – i kanë ditët si njësi. Dhe, unë kërkoj bashkëpunimin e të gjithëve që sa më shpejtë gjithçka të funksionoj duke u bazuar në ligjin, rregullat dhe kushtetutshmërinë e Republikës sonë.

Krejt në fund, natyrisht se do të mund të ketë sfida edhe të tjera përpara. Askush nuk thotë se gjithçka ka përfunduar me tekstin e djeshëm të udhërrëfyesit. Mirëpo, besoj që me bashkëpunimin që e kemi me Bashkimin Evropian, me ekspertët tanë që kanë analizuar në hollësi gjithçka, do të mund ta bëjmë edhe furnizimin e qëndrueshëm por njëkohësisht edhe faturimin dhe inkasimin në veri të Kosovës në mënyrë që të gjithë qytetarët e Republikës të jenë të barabartë.

Ajo çfarë unë bëj në qeverisje mund të përshkruhet kësisoj: Ajo që unë bëj në qeverisje mund të përshkruhet kësisoj: E bëj minimum e pranimit të realitetit për maksimumin e ndryshimit të realitetit.

https://fb.watch/dV6m1D7YBS/

Kontribo