13 04 2018

Nga prezantimi në Paris në Fondacionin “Jean Jaurès”

Kryetari i Lëvizjes VETËVENDOSJE!, Albin Kurti mbajti sot një prezantim në Fondacionin “Jean Jaurès” lidhur me aktualitetin politik në Kosovë dhe çështjet më të rëndësishme ekonomike për vendin. Në këtë prezantim morën pjesë ekspertë dhe funksionarë të lartë në Francë që kanë punuar me rajonin e Ballkanit, si dhe përfaqësues të organizatave të shoqërisë civile, gazetarë dhe studentë e profesionistë shqiptarë që jetojnë në Francë.

Në këtë prezantim Albin Kurti shpalosi gjithashtu qëndrimet dhe alternativat e Lëvizjes sa i përket modelit të zhvillimit ekonomik e social, sistemin e drejtësisë dhe dialogun me Serbinë. Sa i përket këtij të fundit, Kurti theksoi se parimet, kushtet, agjenda dhe formati i dialogut janë më rëndësishme se emrat e përveçëm që marrin pjesë në të dhe faktorët që do të bëjnë ndërmjetësimin. Ai nënvizoi gjithashtu rëndësinë e procesit të integrimit Evropian. Të pranishmit në këtë takim kontribuan në diskutim me pyetje dhe komente të ndryshme.

9 prill 2018
Lëvizja VETËVENDOSJE!

Kontribo