01 06 2018

Nga takimi i Lëvizjes VETËVENDOSJE! në Tiranë

Në Muzeun Historik Kombëtar në Tiranë, dje, më 31 Maj, Albin Kurti, kryetari i Lëvizjes VETËVENDOSJE!, Glauk Konjufca, kryetar i grupit parlamentar dhe Arbër Zaimi, anëtar i kryesisë, organizuan një takim me qytetarë.

Në fillim të takimit Arbër Zaimi ekspozoi gjendjen e trishtë të largimit të shqiptarëve në mungesë të shpresës në shoqëri dhe sundimit të korrupsionit në institucione. Më pas Glauk Konjufca paraqiti nevojën e përhershme të konceptit të vetëvendosjes.

Kryetari i Lëvizjes Albin Kurti në fjalën e tij trajtoi veçanërisht se si shkojnë bashkë reduktimi i prodhimit në financën tregtare me reduktimin e shtetit në oligarki dhe ndarjes të njësisë shqiptare.

Bashkëbisedimi me të pranishmit që vijoi për më shumë se dy orë u përqendrua në pyetjet mbi domosdoshmërinë e bashkësisë politike dhe ekonomike të shqiptarëve si stabilitet dhe në fuqinë e programit socialdemokrat.

Midis të tjerave u kërkua që të shtohen takimet e kësaj natyre dhe që çështjet që i brengosin shqiptarët në Kosovë e me gjerë të jenë pjesë e diskutimit aktiv edhe në Tiranë e qytete të tjera të Republikës së Shqipërisë.

Kontribo