27 11 2019

Një delegacion i Lëvizjes VETËVENDOSJE! vizituan Qendrën për Mbrojtjen e Grave dhe Fëmijëve në Prishtinë

Sot, në ditën ndërkombëtare për luftën kundër dhunës ndaj grave, një delegacion i Lëvizjes VETËVENDOSJE! i përbërë nga deputetët Albulena Haxhiu dhe Arben Vitia dhe aktivistja Albesa Avdijaj vizituan Qendrën për Mbrojtjen e Grave dhe Fëmijëve në Prishtinë, në të cilën ofrohet strehim për gratë dhe fëmijët viktima të dhunës. Delegacioni i Lëvizjes gjatë vizitës u njoftua për problemet që ka kjo strehimore, e cila mungesë të vëmendjes nga qeveritë e deritanishme ballafaqohet me telashe të mëdha, që nga buxheti i pamjaftushëm e deri te mungesa e infrastrukturës.

Sot, në ditën ndërkombëtare për eleminimin e dhunës ndaj gruas, sikur edhe çdo ditë tjetër, ne duhet denoncuar pakompromis dhunën, shfrytëzimin e shtypjen sistematike që bëhet kundrejt grave e fëmijëve. Veçanërisht ndaj atyre kategorive më të margjinalizuara si pasojë e statusit të tyre ekonomik e social. Lëvizja VETËVENDOSJE! në vazhdimësi është angazhuar me problemin e dhunës ndaj grave e fëmijëve, posaçërisht është angazhuar për ndarje të buxhetit e insuticionalizim të strehimoreve gjithandej nëpër Kosovë.

Duke e njohur burimin e dhunës dhe format e manifestimit të saj, qeveria e ardhëshme do të ndërhyjë shpejtë dhe drejtë, në parandalim, trajtim dhe integrim të viktimave të dhunës në shoqëri. Bashkë me qeverinë e re do të sjellim edhe një mendësi e qasje të re në trajtimin e këtyre problemeve, me ç’rast angazhimi për eleminimin e të gjitha formave të dhunës do të jetë prioriteti ynë.

Kontribo