20 03 2024

Një ngjarje suksesi nga Islam Aliaj

Sot, nën organizimin e Rinia për VETËVENDOSJE!, kishim kënaqësinë që në zyret tona të dëgjonim rrëfimin e jashtëzakonshëm të Islam Aliajt – tashmë deputet në Këshillin Kombëtar të Zvicrës. Gjatë këtij bashkëbisedimi të këndshëm që u udhëhoq nga Koordinatori i RVV-së, Libron Kelmendi, patëm rastin ta dëgjojmë rrëfimin e Islamit, sfidat, punën e madhe që ka bërë në rrugëtimin e tij politik e njëkohësisht edhe t’i shtrojmë pyetje për të gjitha këto. Islami shkroi historinë e vet duke u bërë deputeti i parë shqiptar në Këshillin Nacional të Zvicrës. Ndonëse me nevoja të veçanta, kjo nuk ia ndërpreu rrugëtimin e tij politik me partinë Socialdemokrate zvicerane, e nuk ju shuan shpresat asnjëherë. Rrëfimi i tij përveç se është frymëzues për ne, është edhe një dëshmi dhe thirrje e rëndësishme se personat me nevoja të veçanta janë të barabartë dhe duhet të përfshihen kudo dhe në secilën betejë për progres dhe zhvillim shoqëror. Islamit i uruam suksese të mëtejme në angazhimin e tij politik.

Kontribo