29 10 2019

Partia Socialiste e Francës mbështet VETËVENDOSJE!-n

Lëvizja VETËVENDOSJE! pranoi edhe një mbështetje ndërkombëtare. Në adresën tonë erdhi mbështetja nga Partia Socialiste e Francës.

Mbështetja masive nga organizata, parti, politikanë, akademikë e aktivistë ndërkombëtar, po vërteton se Lëvizja VETËVENDOSJE! po shihet si mundësia e vetme për zhvillim, mirëqenie, drejtësi e integrime ndërkombëtare, jo vetëm nga qytetarët, por edhe nga organizata e subjekte të huaja.

Në vazhdim e gjeni përkthimin e letrës mbështetje të dërguar nga Partia Socialiste e Francës

Letra e perkthyer

———————————————————

Zoti Albin Kurti
Kryetar i Lëvizjes Vetëvendosje!
Republika e Kosovës

Paris, 30 Shtator 2019

I dashur shok,

Me rastin e zgjedhjeve legjislative të parakohshme që po mbahen në vendin tuaj më 6 tetor 2019, ndjej thellësisht se duhet të të shpreh, në emrin tim dhe në emër të Partisë Socialiste, dëshirën time për fitoren e listës së partisë që drejton, Lëvizjes Vetëvendosje!

Sipas analizave tona, ky votim ka ngjallur një pritshmëri të rëndësishme për qeverisje demokratike dhe për vendosjen e shtetit të vërtetë të së drejtës. Që prej zgjedhjeve të parakohshme të qershorit të vitit 2017 dhe lojërave të aleancave, lojëra që e hoqën prej pushtetit ekzekutiv partinë tënde, parti që ishte tashmë më e rëndësishmja, qorrsokakët politikë dhe institucionalë u thelluan në Kosovë. Këto kriza të njëpasnjëshme rrënuan njëherësh perspektivën e ardhshme dhe evropiane të popullsisë rinore të Kosovës, por ndihmuan edhe bllokimin e shanceve për rrugëdalje gjithpërfshirëse dhe realiste në dialogun me Serbinë, dialog i arbitruar prej Bashkimit Evropian.

Sot, ndërhyrjet e tua në organizimin e Internacionales Socialiste, si edhe shkëmbimet e tua me partnerët tanë shoqërorë social-demokratë evropianë dëshmojnë për besimin që të është dhënë përsa u takon vlerave të paqes, progresit, barazisë dhe drejtësisë shoqërore, vlera që i ndajmë mes nesh. Këto marrëdhënie dëshmojnë po ashtu zhvillimin e partisë suaj që lindi prej shoqërisë civile dhe grumbullimit të forcave rezistuese, si lëvizje qytetare që u rrit dhe u poq progresivisht drejt statusit të ofertës politike që përbën tashmë të vetmen alternativë të besueshme në interes të gjithë popullit dhe komuniteteve të tij.

Gjithashtu, me shpresën se shumica e zgjedhësve ta besojnë përgjegjësinë e një pikënisjeje të re për shtetin e ri evropian të Kosovës, po të përsëris mbështetjen time të lartë.

Vëllazërisht,

Olivier Faure
Sekretar i Parë i Partisë Socialiste

Kontribo