23 08 2022

PËR MËSIMDHËNËSIT

Javën e kaluar ministrja e MASHTI-së, Arbërie Nagavci ka filluar turin e diskutimeve të hapura me mësimdhënës gjithandej komunave të Kosovës. Deri tash ajo ka zhvilluar diskutime të frytshme me mësimdhënës të komunës së Gjilanit, Pejës, Podujevës e Mitrovicës, duke trajtuar kështu problematikat që prekin direkt punën dhe angazhimin e gjithë punëtorëve të arsimit.

Jemi të vetëdijshëm që gjendja në arsim sikur në secilin sektor nuk është aspak e mirë, por qeveria e Kosovës ka dijen, vullnetin dhe përkushtimin që të ndërrohet gjendja në këtë sektor.

‘’14 shkurti ka qenë moment i kthimit të madh për rregullimin e secilit sektor shoqëror tashmë të dëmtuar rëndë, ndër të cilët pothuajse më së rëndi ky i arsimit. Dhe padyshim fajtorët nuk janë anonim. Jam shumë e vetëdijshme për gjendjen aktuale, por çdo ditë po marrim iniciativa e vendime që do të na nxjerrin përfundimisht nga kjo gjendje. Kemi e do të kemi pengesa, por kemi edhe vullnetin e hekurt që besimin që kemi marrë nga qytetarët për programin tonë ta çojmë deri në fund’’, ka theksuar ministrja Nagavci.

Kontribo