29 01 2023

Përfunduan punimet e Kongresit të 80 të Partisë Socialiste të Francës

Sot përfunduan punimet e Kongresit të 80 të Partisë Socialiste të Francës, që u mbajt në Marsejë. Midis shumë partive socialdemokrate dhe progresiste nga e gjithë bota, morën pjesë edhe një delegacion nga Lëvizja, i përbërë nga Arbër Zaimi, anëtar i kryesisë, dhe Sebastien Gricourt, aktivist e këshilltar.

Në aktivitetet shoqëruese përfaqësuesit e Lëvizjes e uruan për rizgjedhjen z. Olivier Faure, sekretarin e parë të PS, dhe patën takime miqësore me përfaqësues e veprimtarë nga vende të ndryshme të botës. Me një pjesë prej tyre që vijnë nga vende të cilat ende nuk e njohin Kosovën, u vunë kontakte të mira për të punuar drejt afrimit të vendeve.

Në këtë aktivitet për herë të parë në 13 vitet e fundit morën pjesë së bashku edhe drejtuesit e dy organizatave të mëdha ndërkombëtare të socialdemokratëve. Me këtë rast përfaqësuesit e Lëvizjes u takuan me znj. Benedicta Lasi, sekretaren e përgjithshme të Internacionales Socialiste, si dhe me z. Conny Reuter, koordinatorin global të Aleancës Progresive, me të cilët diskutuan edhe për aktivitete rajonale e ndërkombëtare që do të mund të organizohen në Kosovë.

Pjesëmarrja dhe afirmimi i Lëvizjes VETËVENDOSJE! në aktivitete të tilla, midis partive simotra, është një pjesë e rëndësishme e politikës sonë partiake, pasi nuk mund të krijohet e të çohet përpara një vizion politik, pa i diskutuar e pa i kuptuar edhe zhvillimet globale. Internacionalizmi është element i rëndësishëm i të majtës progresiste e reformiste.

Kontribo