09 11 2018

Përurimi i librit “Ali Aliu Kelmendi – Ringjallja e Prometeut”

Sot u mbajt përurimi i librit “Ali Aliu Kelmendi – Ringjallja e Prometeut”, përgatitur dhe hartuar nga veprimtari dhe shkrimtari i mirënjohur Avni Dehari. Në përurim morën pjesë shumë veprimtarë, familjarë të familjes Aliu e po ashtu Dehari dhe dashamirë të fjalës së shkruar e librit.

Falë aftësive stilistike e zotërimit të mirë të gjuhës, kjo vepër, shkruar Avni Dehari merr rëndësi dhe rol të madh letrar e estetik. Prandaj, Ali Aliun, nuk e ka fisnikëruar në këtë libër vetëm vepra e tij, por edhe shkrimi i një autori shumë të zotë. Vepra jetësore e Ali Aliut dhe vepra letrare e Avni Deharit e marrin një formë të plotë në këtë libër.

Kontribo