28 02 2019

Përvjetori i betejës së Likoshanit dhe Çirezit

21 vite më parë, në Likoshan dhe Çirez të Drenicës, te vendi i quajtur “Të tre lisat” filloi edhe haptas lufta në mes Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe forcave kriminale shtetërore serbe. Për nder të këtij përvejetori, deputetë dhe aktivistë të Lëvizjes, ndër ta deputeti Rexhep Selimi, kryetari i Qendrës së Drenasit Shemsi Elezi, asambleistët. Florentina Elezi e Sokol Bylykbashi, delegati Enver Dugolli etj, kryen sot homazhe tek varrezat e këtyre dëshmorëve e heronjve. Beteja e Likoshanit dhe Çirezit shënon një betejë të rëndëishme të luftës çlirimtare. Humbjet e forcave kriminale serbe ishin aq të mëdha, sa ata u tërhoqën për t’i rrethuar më pas ato fshatra me artilerinë më të rëndë që kishin, me tankse e helikopter. 24 civilë të pafajshëm u vranë nga forcat serbe, prej të cilëve 11 anëtarë vetëm nga famlja Ahmeti. Ky fillim i luftës, me krime monstruoze ndaj civilëve të pafajshëm, sa e tregoi armikun aq edhe i jehoi domosdoshmërisë së luftës çlirimtare ndaj tij. Sa e qepi uniformën e çlirimit në përplotë trupa të djemve e vajzave aq edhe më shumë e vuri në qarkullim atë drejt lirisë. Lavdi e përjetshme për dëshmorët e heronjtë e këtij vendi.

Kontribo