22 09 2019

Petrova e Shtimës mbështet fort Lëvizjen

Nga Petrova e Shtimes me Kryeministrin e ardhshëm të Kosovës, Albin Kurtin, dhe me kandidatët për deputetë, Fatmir Rashitin, Enkelejda Arifin dhe Qemajl Aliun mbajtëm tubim mobilizues.

Kandidati Fatmir Rashiti tha në tubim se një qeveri si ajo e Albin Kurtit nuk mund të dështojë kur e ka prioritet arsimimin e rinisë së vendit. Pas datës 6 tetor brenga e braktisjes së Kosovës nga të rinjtë do të marrë përgjigjen e përkujdesin që ka kërkuar në një qeveri e cila arsimin e bën cilësor dhe e lidh atë me tregun e punës përmes përgatitjet praktike e profesionale të studentëve e nxënësve.

Kandidati Qemajl Aliu shpjegoi masat e qeverisë Kurti për sistemin shëndetësor me krijimin e fondit të sigurimeve shëndetësore publike, listën esenciale të barnave të paguara nga buxheti i shtetit për mjekimet bazë, ambulancat e lagjeve e fshatrave të depolitizuara dhe fokusimin te mjeku i familjes e organizimi i mjekësisë familjare.

Kandidatja Enkelejda Arifi bëri thirrje për votim masiv sepse vota është e drejtë dhe detyrim i çdo qytetari, për t’u shfrytëzuar nga secili, “sepse nëse ne nuk votojmë votojnë të tjerët për ne, prandaj të dalim të gjithë me 6 tetor të votojmë për të ardhmen tonë dhe të fëmijëve tanë”.

Në fjalën e tij Kandidati për Kryeministër, Albin Kurti tregoi sesi me shtetin e së drejtës e luftojmë padrejtësinë korrupsionin e krimin, me shtetin zhvillimor papunësinë dhe me shtetin social sjellim barazinë në mënyrë që ata që kanë nevoja më të mëdha të shërbehen më së pari nga shteti. “Me VETËVENDOSJE!-n në qeverisje do të ndihmojmë dhe mbështesim ata që janë më keq, sepse milionerët bëjnë zgjidhjeje gjithsesi”, tha i pari i listës tonë. Për mjedisin premtoi se, “do ta ruajmë dhe mbrojmë mjedisin, do ta pastrojmë Kosovën dhe nuk do ta lejojmë ndotjen e saj. … Toka, ajri dhe uji jonë duhet të mbrohen në mënyrë të pakompromis e pa rezervë. Planifikimi hapësinor dhe mjedisi janë kushtetuta e dytë e një republike”.

Për çdo ditë rritet pjesëmarrja e qytetarëve në tubimet e Lëvizjes, për çdo ditë rritet entuziazmi për ditën e madhe të 6 tetorit. Fitorja e Lëvizjes do të jetë masive e referendare ashtu siç e meritojnë ndryshimet e mëdha për barazi, drejtësi e zhvillim.

Kontribo