26 02 2016

Policia ndërhyn arbitrarisht në kampin e tendave, edhe pse ishte me leje

Policia ka ndërhyrë në mënyrë të padrejtë duke bastisur dhe sekuestruar tendat në kampin paqësor në sheshin “Skënderbeu”. Tendat e vendosura aty janë pronë private e protestuesve. Organizatorët e protestës kanë marrë leje prej Komunës së Prishtinës, leje e cila zgjaste prej datës 23 shkurt e deri në datën 8 mars. Policia ka hyrë në këtë kamp me reparte speciale dhe qen policorë, edhe pse aty nuk kishte asnjë lloj provokimi apo trazire, kështu që nuk kishte asnjë lloj rreziku për rendin.

Përveç padrejtësive arbitrare që po i ndërmerr ky pushtet policor, kemi mësuar prej aktivistëve që kanë qenë në kamp në momentin e bastisjes, se policia po synon të montojë gjetjen e ndonjë materiali në kamp. Kjo nuk është hera e parë që policia e urdhëruar nga pushteti ndjek metoda të tilla të ulëta. Të njëjtën gjë e kanë bërë edhe në 28 nëntor, kur kanë sulmuar pa asnjë të drejtë zyrat e Lëvizjes VETËVENDOSJE!, gjë që u dënua edhe nga institucione e organizata të ndryshme ndërkombëtare.

Kontribo