19 12 2015

Prizreni është për Republikën

Manifestimit të Opozitës së Bashkuar për Republikën dhe kundër marrëveshjeve me Serbinë e asaj për demarkacionin me Malin e Zi, qytetarët e prizrenit i janë përgjigjur masivisht. Në numër shumë të madh ata sot kanë demonstruar vullnetin e tyre për t’i kundërshtuar këto marrveshje.

Marrëveshjet nuk do të kalojnë, Serbia nuk do të lejohet të kthehet në Kosovë dhe nuk mund t’i falim tokë askujt. Këto kanë qenë tri pikat kryesore gjatë fjalëve të mbajtura gjatë manifestimit në Prizren.

Sikur janarin e kaluar, edhe janarin që po vjen do të ketë protesta. Ato do të ndalen kur të tërhiqen marrëveshjet. Kjo qeveri duhet të reflektojë mbi alternativat tona që i kemi dhënë si Opozitë e Bashkuar. Nuk mund të na përgjigjen vetëm me polici gjithmonë.

Shumica e pankartave që mbaheshin prej pjesëmarrësve i drejtoheshin si thirrje e kërkesa Qeverisë së Kosovës, por disa iu drejtuan edhe policisë për shkak të arrestimve të shumta që po i bën opozitës dhe dhunës që ushtron ndaj tyre.

Qytetarët nuk do ta lejojnë zbatimin e marrëveshjeve, por as nuk do ta tolerojnë gjatë një qeveri e cila në formën më të papërgjegjshme nënshkroi marrëveshje tepër të dëmshme për shtetësinë e Kosovës.

Prizreni sot dëshmoi se marrëveshjet kriminale nuk do të kalojnë.

Kontribo