Blerim Gashani

88

Profili

Emri i plotë

Blerim Gashani

Blerim Gashani u lind më 25 dhjetor 1974 në fshatin Tërstenik, komuna e Drenasit. Shkollimin fillor e kreu në fshatin e tij, ndërsa atë të mesëm në Drenas. Fillimisht, ka studiuar për Gjuhë dhe Letërsi Angleze në Universitetin e Prishtinës, pastaj Studimet Themelore për Komunikim Masiv dhe Gazetari i kreu në Universitetin AAB, ku është duke vijuar studimet Master.

Midis datës 9 dhjetor 1994 dhe 27 shkurt 2000, ka punuar si mësimdhënës në shkollën fillore “Zenel Hajdini”, Tërstenik. Pastaj nga 28.02.2000 deri më 16.12.2008, ka punuar në Misionin e Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK) dhe pastaj, ndërmjet 23.12.2008 dhe 31.07.2014, ka punuar për Misionin e Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit (EULEX).

Nga data 1 gusht 2014 e deri më sot, punon për NI-CO, një organizatë qeveritare e Mbretërisë së Bashkuar, që ka shumë projekte në Republikën e Kosovës, sidomos të lidhura me siguri dhe drejtësi. Ka botuar recensione për libra të ndryshme të publikuara. Ai ka përvojë të bujshme si redaktor, korrektor dhe lektor i gjuhës standarde shqipe në botime të ndryshme akademike e publicistike.

Deri më tani, përveç qindra artikujve gazetareskë të botuar në median e shkruar dhe elektronike të Kosovës, Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut, ai ka botuar edhe dy libra: “Vjeshtë e ngrime” – në bashkautorësi, Shtëpia Botuese “Beqir Musliu”, më 2017, dhe “Kronikë e rrënimit të Kosovës”, botuar nga Shtëpia Botuese “Magjia e Librit”, më 2020. Blerimi është përfaqësues i Iniciativës së Vjosa Osmanit në listë.

Është i martuar dhe ka dy fëmijë.