24 06 2022

Reforma në drejtësi është e pandalshme

Kemi thënë se drejtësia dhe sundimi i ligjit janë shtylla të shtetit demokratik.

Jemi zotuar se do të punojmë maksimalisht për jetësimin e Vettingut dhe Konfiskimit të Pasurisë së Pajustifikueshme.

Kemi miratuar Strategjinë për Sundimin e Ligjit, ligjin për Këshillin Prokurorial, ligjin për Gjykatën Komerciale, dhe kemi punuar shumë që Vettingu dhe Byroja për Konfiskimin e Pasurisë së Pajustifikueshme të jetësohen sa më parë. Për këto dy të fundit, është treguar kujdes maksimal, dhe është pyetur Komisioni i Venecias i cili ka treguar afinitet për përmbajten e të dyjave, duke kërkuar zgjerim të kompetencave të mekanizmit për verifikimin e pasurisë së pajustifikueshme.

Kemi ende shumë punë përpara, por me një ritëm të lartë po vazhdon puna për jetësimin e reformës në drejtësi.

https://fb.watch/dV81uPyCJw/

Kontribo