23 07 2020

Rezoluta për menaxhimin e Covid-19 nuk mbështetet nga ata që e rrëzuan qeverinë në kohë pandemie

Situata me COVID-19 ka shkuar duke u keqësuar në Kosovë. Kjo gjendje është shqetësuese për shëndetin publik. Si pasojë e menaxhimit katastrofal nga kjo qeveri numri i infektuarve vazhdon të rritet, kurse i atyre që nuk arrijnë ta përballojnë infeksionin mbetet i lartë. Me kapacitete të kufizuara në sistemin e shëndetësisë, e punonjës shëndetësor të dërmuar nga fluksi i të prekurve, është e domosdoshme që institucionet të veprojnë në mbrojtje të shëndetit e të jetës së qytetarëve.

Nisur nga kjo, Grupi Parlamentar i Lëvizjes VETËVENDOSJE!, pas diskutimit në Kuvend ka propozuar miratimin e Rezolutës që parasheh procedimin e përshpejtuar të Projektligjit për parandalimin dhe luftimin e pandemisë COVID-19, që institucionet shtetërore të marrin përsipër mbrojtjen dhe kompensimin e nevojave elementare shëndetësore e sociale për të infektuarit, të dyshuarit për infeksion dhe familjarët e tyre për periudhën e vetizolimit. Po ashtu, që të merren masat urgjente për trajnimin, edukimin, mbrojtjen dhe mbështetjen e personelit shëndetësor, përfshirë rekrutimin e stafit shtesë në të gjitha nivelet në raport me rekomandimet nga IKShP, OBSh dhe ECDC.

Megjithatë, kjo Qeveri ilegale dhe jolegjitime ngelet e shurdhët dhe e verbër përballë rrezikut me të cilin po përballen qytetarët. Këta kanë humbur sensin e veprimit dhe të përgjegjësisë që kanë për jetën e qytetarëve. Në vazhdën e kësaj shpërfillja, deputetët e partive në pushtet dhe të PDK-së nuk mbështetën as sot këtë projektrezolutë që do të ndihmonte qytetarët në përballje me COVID-19.

Kontribo