30 06 2022

Seanca për ngritjen e çmimeve – Fjala e kryeministrit Kurti

Më lejoni të them se Kosova nuk është e vetme në këtë situatë të rritjes së çmimeve.

Çmimet janë rritur globalisht, edhe për shkak të kufizimeve në zinxhirin e furnizimit. Pra, kryesisht kemi të bëjmë me inflacion të importuar, mbi të cilin ne si qeveri nuk është se kemi ndonjë mënyrë kontrolli apo ndikimi.

Si qeveri kemi bërë maksimumin, që të sigurohemi se po i marrim masat e nevojshme për të arritur 3 qëllime kryesore:

– Të parandalojmë presionet inflacionare të brendshme, për aq sa mundemi;

– Të mbështesim ata që kanë më së shumti nevojë, dhe;

– Të marrim masa kundër tregtarëve spekulantë që tentojnë të shfrytëzojnë këtë krizë për të trashur fitimet.

https://fb.watch/d_zPtXn2M9/

Kontribo