12 09 2022

Shkeljet e gjetura nga inspektorati në rastin e Astrit Deharit

Ministrja e Drejtësisë Albulena Haxhiu në gusht të këtij viti ka kërkuar hetim nga Inspektorati i Ministrisë së Drejtësisë në lidhje me rastin e aktivistit Astrit Dehari.

Pas dorëzimit të këtij raporti ajo në konferencë për media ka listuar gjetjet e Inspektoratit me ç’rast vërehen shkelje të shumta në gjithë procesin.

“Mbi bazën e këtij raporti konstatohen veprime kontradiktore, të paqarta dhe lë dyshime të mëdha për manipulime të provave dhe deklaratave të akterëve të përfshirë në rast, prandaj thërrasim prokurorinë që të ndërmarrin masa adekuate dhe cilësore për zbardhjen e së vërtetës në rastin Dehari”, tha ministrja Haxhiu.

Ajo në fund tha se ky raport me gjitha shkresat përcjellëse do të dërgohet tek Kryeprokurori i Shtetit, në organet përgjegjëse që kanë autorizime për shqiptimin e masave ndaj akterëve të përfshirë në rast dhe se ajo është e gatshme të ofrojë mbështetjen për institucionet që ky rast të zbardhet

Kontribo