04 02 2024

Shkolla Politike vijoi ligjëratat në dy nivelet

Në Nivelin Teorik, me profesor Gent Carrabregun, u diskutua për historikun e zhvillimit të mendimit konservator pas Revolucionit Francez dhe u vu theksi mbi transformimet që kjo rrymë i përjetoi varësisht kontekstit kohor e gjeografik deri më sot.

Ndërkaq me anëtarin e kryesisë, Arbër Zaimin u bisedua për zhvillimin e sistemit ekonomik të tregut të lirë pas Revolucionit Industrial dhe rrjedhën e lëvizjeve që vunë në pah kontradiktat dhe të metat e këtij sistemi.

Në Nivelin Politiko Organizativ, në Prishtinë e Prizren, u ligjërua mbi çështjen e mërgatës nga zëvendësministrja Liza Gashi, ndërsa në Ferizaj e Gjilan u ligjërua mbi çështjen e luftës nga ministri Ejup Maqedonci.

Zëvendësministrja Liza Gashi foli për rëndësinë historike të mërgatës në jetën shoqërore e politike për Kosovën. Ajo paraqiti historikun e valëve të emigrimit nga Kosova, të popullit shqiptar prej viteve 1960 deri në aktualitet. Po ashtu u prezantua dhe ndikimin që procesi i emigrimit ka pasur dhe ka për vendin. Së bashku me aktivistët, diskutuan për nismat e qeverisë, Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Diasporës dhe reformat e sfidat.

Ministri Ejup Maqedonci, edhe në Ferizaj e Gjilan ligjëroi për natyrën e luftës dhe bëri një trajtesë të ngjarjeve e analizë të natyrës së luftës.

Diskutimit mbi çështjen e luftës e të sigurisë iu bashkangjitën edhe zëvendësministri Shemsi Syla dhe aktivistë të tjerë nga Gjilani.

Shkolla Politike

Lëvizja VETËVENDOSJE!

Kontribo