05 07 2017

Takim me ambasadorin e Austrisë në Kosovë

Kryetari i Lëvizjes VETËVENDOSJE!, Visar Ymeri, dhe i nominuari për Kryeministër nga VETËVENDOSJE!, Albin Kurti, takuan sot Ambasadorin e Austrisë në Kosovë, z. Gernot Pfandler dhe zëvendësen e tij, znj. Vera Fusch.

Në këtë takim u diskutua mbi situatën politike, veçanërisht për zgjedhjet e 11 qershorit dhe rezultatin e tyre, si dhe formimin e qeverisë së ardhshme. Me këtë rast, z. Ymeri e z. Kurti e njoftuan më detajisht ambasadorin austriak për planin dhe 40 priortitetet e VETËVENDOSJE!-s, si projektin e vetëm që mundëson ndërtimin dhe zhvillimin e shtetit. Po ashtu, shprehën qëndrimet mbi dialogun me Serbisë, duke prezantuar para ambasadorit platformën e VETËVENDOSJE!-s për këtë çështje.

Në anën tjetër, z. Pfandler dhe znj. Fusch, uruan VETËVENDOSJE!-n për suksesin në zgjedhje. Si dhe, u tha se Austria mbetet e vendosur për përkrahjen dhe mbështetjen e Kosovës, në veçanti për avancimin e Kosovës në procesin e integrimeve evropiane dhe anëtarsimin në organizatat e tjera ndërkombëtare.

Nga ky takim i përzemërt u theksua po ashtu rëndësia e bashkëpunimit të mëtutjeshëm, si dhe nevoja për të vazhduar edhe në të ardhmen më takime të këtilla.

Kontribo