29 10 2019

Takim me Ambasadorin e Hungarisë, z. Laszlo Markusz.

Kryetari Albin Kurti dhe anëtarja e Kryesisë së Lëvizjes Fitore Pacolli pritën sot në takim Ambasadorin e Hungarisë, z. Laszlo Markusz.

Gjatë këtij takimi u diskutua për situatën politike në prag të formimit të institucioneve të reja të Republikës së Kosovës, dhe për qeverinë e ardhshme. Z. Markusz e uroi Kryetarin Kurti për mbarëvajtjen dhe rezultatin e zgjedhjeve që e nxori VETËVENDOSJE!-n parti e parë. Ai tha se 6 tetori ishte festë për demokracinë e shtetit të Kosovës.

Kryetari Kurti e falënderoi për urimin dhe e njoftoi ambasadorin me prioritetet e qeverisë së re. Zhvillimi ekonomik që sjell punësim, luftimi i korrupsionit të lartë dhe politikat që zbusin pabarazinë në shoqëri janë tri shtyllat kryesore ku do të koncentrohemi, tha ai. Krahas kësaj, Kurti theksoi rëndësinë e marrëdhënieve të mira bilaterale midis dy vendeve tona.

Për fund, shprehëm gatishmërinë për ta vazhduar komunikimin mes nesh, ambasadori z. Markusz tha se shteti Hungarez është në dispozicion për të bashkëpunuar me qeverinë e re të vendit.

Kontribo