21 11 2017

Takim me Ambasadorin e Japonisë në Vjenë, z. Kiyoshi Koinuma dhe Sekretarin e Parë, z. Mitsunori Ogasawara.

Sot, deputeti i Lëvizjes VETËVENDOSJE!, Albin Kurti dhe deputetja Fatmire Mulhaxha Kollçaku, kanë pritur në takim Ambasadorin e Japonisë në Vjenë, z. Kiyoshi Koinuma dhe Sekretarin e Parë, z. Mitsunori Ogasawara.

Në këtë takim miqësor, fillimisht, zyrtarët e Lëvizjes VETËVENDOSJE! kanë shprehur mirënjohjen e tyre për kontributin e Japonisë, duke përfshirë njohjen e shpejtë të pavarësisë së Kosovës.

Më tej, përveç qëndrimeve të Lëvizjes VETËVENDOSJE! mbi çështje të rëndësisë së veçantë, siç janë integrimi evropian, përfshirja në NATO, sovraniteti i shtetit dhe integriteti territorial, në këtë takim është biseduar për mundësinë e bashkëpunimit me Japoninë në nivel ndërkombëtar dhe në fushën ekonomike.

Z. Koinuma shprehu interesimin e tij për ta vazhduar përkrahjen ndaj Kosovës dhe bashkëpunimin duke e theksuar interesimin e tij për ta hapur, së shpejti, Ambasadën e Japonisë në Kosovë dhe planin e tij për lobim në Japoni për të nxitur investime në Kosovë.

Në fund palët u pajtuan ta vazhdojnë kontaktin dhe bashkëpunimin.

Kontribo