25 09 2019

Takim me delegacionin e parlamentarëve danez

Kryetari Albin Kurti bashkë me kandidatët për deputetë, Avni Zogianin, Yllza Hotin, Fitore Pacollin dhe Vlera Gjakovën mirëpritën një delegacion të gjerë ish anëtarësh të parlamentit e qeverisë daneze nga shumica e partive daneze si dhe gazetarë prej andej. Delegacioni po e viziton Kosovën si pjesë të një vizite studimore në Ballkan.

Kryetari Kurti me kandidatët për deputetë u shpjegoi delegacionit se si e mendon situatën në rajon Lëvizja, se si do të duket qeveria e pas zgjedhjeve të 6 tetorit, se si do ta luftojmë korrupsionin dhe krimin e organizuar dhe se si e mendojmë ne t’i integrojmë serbët e Kosovës përmes dialogut të brendshëm për zhvillim ekonomik. Po ashtu, edhe ndaj interesimit të delegacionit për ndërtimet e shumta në Kosovë, Kryetari shpjegoi se në çfarë gjendjeje të rëndë është Kosova prej mafias së ndërtimit dhe shtetit të dobët në mbikqyrjen e ndërtimeve dhe ndalimin e atyre të paligjshme.

Në përfundim të takimit, i uruam vizitë të mbarë me plot të reja dhe mësime të nxjerrura nga Ballkani.

Kontribo