10 05 2019

Takim me Federatën Sindikale të Telekomit të Kosovës

Sot në zyrat e Lëvizjes VETËVENDOSJE!, Kryetari Albin Kurti së bashku me koordinatoren e Komiteteve, Dejona Mihali dhe Drejtuesin e Komitetit për Komunikime Elektronike, Fatban Bunjaku, pritën delegacionin e Federatës Sindikale të Telekomit të Kosovës, të përbërë nga Kryetari Lamih Bala dhe anëtarët e kryesisë, Shpëtim Zharkun e Naim Halitin.

Në këtë takim Lëvizja VETËVENDOSJE! shprehu pajtimin e plotë me qëndrimet e shprehura publikisht të Sindikatës dhe u dakorduan për t’i paraqitur këto qendrime në institucionet e Kosovës.

Telekomi i Kosovës, Qeveria, nuk i ka asnjë borxh kompanisë Devolli dhe operatorit të tyre virtual Z-mobile. Kontrata e iniciuar më 2007-2008 dhe e finalizuar me 2009 midis PTK dhe Z-mobile është produkt i krimit të organizuar. Si e tillë autorët, nënshkruesit dhe të gjithë të përfshirët sot duhet të ishin të dënuar nga drejtësia dhe kontrata në fjalë duhet shkëputur dhe dëmi i shkaktuar me mbi 200 milionë euro nga Z-mobile ndaj Telekomi duhet të ishte kthyer.

Lëvizja VETËVENDOSJE!, në bashkëpunim me LDK, ka thirrur seancë të jashtëzakonshme për të datën 12 maj ora 10:00 në Kuvendin e Kosovës, ku do të kërkohen urgjentisht masa ndaj kësaj situate dhe propozimi i projektligjit për ndalimin e operatorëve mobil virtual.

Kontribo