29 09 2021

Takim me infermierë të Komunës së Gjakovës

Kandidatja për kryetare të komunës së Gjakovës Mimoza Kusari-Lila, e shoqëruar nga zv. Ministrja e Shëndetësisë Dafina Gexha-Bunjaku dhe kandidatët  për kuvend komunal nga lista jonë, zhvilluan një takim me infermierë të sistemit primar, sekondar dhe atij terciar në Komunën e Gjakovës.

Rrethanat në të cilat gjendemi me pandeminë Covid-19 dhe beteja që këta infermierë e staf shëndetësor po e bëjnë në luftimin e kësaj pandemie, ka shpërfaqur edhe një herë rolin që këta profesionistë kanë, dhe vlerësimin maksimal që duhet dhënë për punën dhe kontributin e tyre ndër të tjera.

Fuqizimi i kujdesit parësor shëndetësor, funksionalizimi sipas standardeve i QKMF-së dhe AMF-ve kudo në fshatra dhe në qytet, rritja e kapacitetit me staf esencial dhe kujdesi ndaj punonjësve shëndetësor, janë vetëm disa nga punët që do të kryhen me kryetaren në ardhje Mimoza Kusari-Lila dhe qeverinë e Lëvizjes VETËVENDOSJE!.

Kontribo