27 09 2021

Takim me këngëtaren e njohur të muzikës popullore, Shkurte Fejza

Shoqëria kulturore-artistike “Afërdita” gjatë viteve të 70-ta u bë qendër e muzikës së mirëfilltë shqiptare. Kjo shoqëri për vite më radhë i kultivoi këngët popullore shqiptare dhe frymëzoi shumë te rijnë për kundërshtim ndaj sistemit të atëhershëm. SH.K.A “Afërdita” nga Mushtishti i Therandës, pas shumë sukseseve të arritura përmes shumë anëtarëve të saj u bë e njohur në të gjithë botën, e ndër anëtaret e para ishte Shkurte Fejza.

Sot, kandidati për kryetar Salih Zyba i shoqëruar nga dy kandidatët për asamble nga fshati Mushtisht, Erlida Bajrami dhe Jetmir Durmishi, ishin për vizitë tek ikona e këngës shqipe, Shkurte Fejza në Mushtisht. Në takim u diskutua për idetë dhe përkrahjen që mund të japin artistët tanë në zhvillimin e mëtejmë të artit dhe kulturës në komunën tonë.

Një shoqëri e tillë që ndikon në rritjen e kulturës dhe promovimin e saj, e në socializimin e të rinjve, sot i mungon Therandës.

#BashkëQeverisim
#NdershëmpërTherandën
#144SalihZyba

Kontribo