16 02 2018

Takim me një delegacion austriak

Sot pasdite, delegacioni i Lëvizjes VETËVENDOSJE! i përbërë nga Kryetari, Albin Kurti, dhe Deputetja, Arbërie Nagavci, u takuan me delegacionin austriak të përbërë nga Deputeti në Parlamentin Evropian z. Lukas Mandel, Deputetja znj. Carmen Jeitler Cincelli, ish zëvendëskryeministri i Republikës së Austrisë z. Erhard Busek, Ambasadori i Austrisë në Kosovë, z. Gernot Pfandler, dhe Ambasadori i Kosovës në Austri, z. Sami Ukelli.

Në këtë takim u diskutua për zhvillimet e fundit politike, ekonomike e sociale në vend si dhe për të arriturat që ka shënuar Republika e Kosovës brenda këtij 10 vjeçari. Po ashtu, u përmendën edhe ngecjet dhe hapat që duhet të ndërmarrë Kosova në të ardhmen për t’u forcuar si shtet, me ekonomi të zhvilluar prodhuese, gjykata të pavarura efikase, administratë transparente profesionale, drejtësi sociale inkluzive dhe integrime të përshpejtuara euro-atlantike.

Vëmendje e veçantë iu kushtua bashkëpunimit mes Kosovës dhe Austrisë në realizimin e interesave të përbashkëta si dhe thellimit të bashkëpunimit, si atij bilateral po ashtu edhe nëpërmjet Bashkimit Evropian.

Delegacioni i Lëvizjes VETËVENDOSJE! falendëroi delegacionin austriak për ndihmën që shteti austriak i ka dhënë Kosovës e shqiptarëve si historikisht ashtu edhe në kohërat e reja para dhe pas shpalljes së pavarësisë.

Kontribo