23 02 2024

Takim me përfaqësueset e forumeve të grave nga partitë politike në Maqedoninë e Veriut

Kryetarja e Gratë për VETËVENDOSJE!, ministrja, Albulena Haxhiu, bashkë me Nënkryetaren e Lëvizjes VETËVENDOSJE!, Mrika Limani Myrtaj, Nënkryetaren e Kuvendit, Saranda Bogujevci, deputete dhe anëtare të kryesisë së GVV-së, pritën sot në takim një delegacion të përbërë nga përfaqësueset e forumeve të grave nga partitë politike shqiptare në Maqedoninë e Veriut.

Në këtë takim të përzemërt e njoftues, u fol për angazhimin politik të grave, sfidat sidomos në nivel organizativ që kanë të bëjnë me rritjen e numrit të vajzave dhe grave në politikë, për rëndësinë e shtyrjes përpara të politikave feministe, si dhe për mundësitë e një organizimi të përbashkët rajonal mes grave shqiptare në të ardhmen.

Duke u ofruar gjithë përvojën që kemi në çështje organizative dhe duke ndarë bashkërisht me to dëshirën për shtimin e bashkëpunimit në të ardhmen, u uruam sukses në angazhimin e tyre të mëtejmë politik.

Kontribo