05 12 2019

Takim me Presidentin e Federatës për Paqe Universale, Dr. Katsumi Otsuka.

Sot, Kryetari Kurti, së bashku me anëtarin e Kryesisë së Lëvizjes, z. Hydajet Hyseni, anëtaren e Sekretariatit për Marrëdhënie me Jashtë, znj. Tropikë Agaj dhe z. Ismail Kurteshi, pritën në takim Presidentin e Federatës për Paqe Universale, Dr. Katsumi Otsuka, i cili ishte i shoqëruar nga Gani Roshi dhe bashkëpunëtorë të tjerë.

Në këtë takim miqësor, z. Otsuka e uroi Kryetarin Kurti për rezultatin zgjedhor dhe shprehu dëshirën e tij që bisedimet rreth formimit të qeverisë së re të përfundojnë sa më parë, në mënyrë që edhe ndryshimi të ndodhë sa më shpejtë. Ai tha se organizata e tij me kënaqësi do ta mbështes kryeministrin Kurti dhe qeverinë e tij, si në aspektin e politikës së jashtme me mundësi për të siguruar njohje të reja, po ashtu edhe në zhvillimin ekonomik përmes kontakteve me investitorët e huaj.

Kryetari Kurti e falënderoi z. Otsuka për urimin dhe mbështetjen. Ai e njoftoi atë se prioritet i qeverisë së re do të jetë zhvillimi ekonomik që sjell punësim, luftimi i krimit të organizuar dhe korrupsionit të lartë institucional si dhe zbutja e pabarazisë e varfërisë në shoqëri përmes politikave sociale. Kryetari Kurti foli edhe për marrëdhëniet e shteteve në Ballkan dhe rëndësinë e integrimeve evropiane dhe të sigurisë euro-atlantike.

Kontribo