06 10 2021

Takim me prindër të fëmijëve me nevoja specifike.

Kandidatja për Kryetare të Komunës së Gjakovës Mimoza Kusari-Lila, e shoqëruar nga Ministrja e Arsimit Arbërie Nagavci si dhe kandidatët për Këshilltar Komunal nga lista e Lëvizjes VETËVENDOSJE!: Shqipe Daija-Fejza, Ali Tafarshiku, Hekuran Soba dhe Dhurata Xhahnemi zhvilluan takim me prindër dhe familjarë të fëmijëve me nevoja specifike.

Mospërfshirja e plotë akoma edhe sot e këtyre fëmijëve në institucionet eduaktivo-arsimore, mungesa e një institucioni publik që ofron shërbime të vazhdueshme për këta fëmijë, mungesa e asistentëve për këta fëmijë në shkolla, sidomos në ato fillore, fakti që institucionet arsimore në vend duhet të akomodojnë këta fëmijë pavarësisht gjendjes së tyre fizike në mungesë të mundësisë së ndarjes, janë vetëm disa nga temat që u diskutuan në këtë takim.

Qeverisja e Lëvizjes VETËVENDOSJE! dhe Kryetarja në ardhje Mimoza Kusari- Lila, do ti trajtojnë me prioritet e deri në zgjidhjen e tyre problemet dhe sfidat e kësaj kategorie kaq të ndjeshme të shoqërisë tonë.

Kontribo