20 11 2019

Takim me zëvendësdrejtorin menaxhues të Fondit Monetar Ndërkombëtar, z. Tao Zhang

Dje, Kryetari i Lëvizjes VETËVENDOSJE!, z. Albin Kurti, së bashku me kandidatin për deputet, z. Hekuran Murati dhe anëtaren e Kryesisë së Lëvizjes, znj. Arbërie Nagavci priti në takim zëvendësdrejtorin menaxhues të Fondit Monetar Ndërkombëtar, z. Tao Zhang, i cili ishte i shoqëruar nga Këshilltari z. Steven Alan Barnett, Shefi i Misionit për Kosovë, z. Gabriel Di Bella dhe Përfaqësuesen e Lartë të FMN-së nga Zyra Regjionale në Vjenë, përgjegjëse për Ballkanin Perëndimor, znj. Stephanie Eble.

Z. Zhang uroi Kryetarin Kurti për fitoren në zgjedhjet e fundit, dhe u shpreh i bindur që bashkëpunimi me qeverinë e re do të jetë në nivelin e duhur, sidomos për sa i përket menaxhimit të financave publike dhe zhvillimit ekonomik.

Kryetari Kurti në anën tjetër shpalosi prioritetet e qeverisë së re, duke theksuar vendosjen e rendit dhe ligjit dhe luftimin e krimit e korrupsionit, hapjen e vendeve të reja të punës, rritjen e fuqisë blerëse, si dhe ndërlidhjen e shkollimit me tregun e punës.

Në takim u diskutua edhe për Bankën Zhvillimore, funksioni së cilës u tha se është i domosdoshëm për të ndihmuar me financim ato biznese që duan të rrisin punësimin e të rrisin eksportin. Në lidhje me këtë, z. Zhang theksoi se FMN është e gatshme të ndihmojë qeverinë e re në gjetjen e modelit më të mirë të mundshëm për të realizuar këtë projekt, duke marrë për bazë modele që kanë funksionuar në shtetet tjera.

Në fund, z. Zhang falënderoi Kurtin për mikpritjen dhe shprehi gatishmërinë e stafit të FMN-së që të ofrojnë mbështetje për qeverinë në realizimin e objektivave për një menaxhim më të mirë të financave publike.

Kontribo