12 08 2020

Takim virtual me znj. Nancy Soderberg

Sot, kryetari i LV-së, Albin Kurti së bashku me Sekretarin për Marrëdhënie me Jashtë, Kreshnik Ahmeti, takuan virtualisht znj. Nancy Soderberg, e cila së fundmi është caktuar si drejtore e degës së National Democratic Institute (NDI), në Republikën e Kosovës, dhe drejtorin e programeve të këtij Instituti, z. Valon Kurhasani.

Lidhja e znj. Soderberg me çështjen e Kosovës nuk fillon me këtë detyrë të re të saj. Si anëtare e Këshillit Kombëtar të Sigurisë, në kuadër të Administratës së Presidentit Bill Clinton, përgjatë viteve 1993-1997 dhe si përfaqësuese e Presidentit në Kombet e Bashkuara gjatë viteve 1997-2001, ajo u angazhua për të krijuar një qasje aktive të vendeve demokratike për ta ndihmuar përpjekjen e popujve të shtypur në Ballkan. Përpjekja e saj për ta ndihmuar lirinë e Kosovës, tash po vazhdon me angazhimin e saj të ri për demokratizimin e mëtutjeshëm të institucioneve tona.

Në këtë takim njoftues me znj. Soderberg u diskutua mbi situatën politike, ekonomike dhe sociale në vend. Rrethanat e jashtëzakonshme të krijuar nga pandemia COVID-19, të cilat e kanë pamundësuar edhe ardhjen e znj. Soderberg në Kosovë, kanë rënduar edhe më shumë gjendjen tashmë të rëndë socio-ekonomike të qytetarëve të Kosovës. Në diskutim u shqyrtuan mundësitë e tejkalimit të kësaj krize të trefishtë që ka kapluar vendin tonë.

Në fund, znj. Soderberg Kryetari Kurt i uroi për detyrën e re dhe e falenderoi atë dhe z. Kurhasanin për bashkëpunimin e deritanishëm me Lëvizjen VETËVENDOSJE!, duke shprehur gjithashtu gatishmërinë për ta zgjeruar dhe thelluar bashkëpunimin tonë në të ardhmen.

Kontribo