03 02 2017

TELEGRAM NGUSHËLLIMI

Dritëro Agolli, vjershëtari i dashur prej popullit, është shuar. Sa e sa rima të tij, me atë tingëllimën e njohur, janë përsëritur si fabula prej shumë njerëzve, pa e ditur se të cilit autor janë.

Agolli do të mbetet në mendjet tona me vargjet e tij herë ironike e herë provokuese, herë pasionale e herë cinike, por kurrë nihiliste e pa moral.

Me gjuhën e tij të thjeshtë ai është shembulli tipik se si kultura popullore mund të jetë ende burim e mjet artistik që mund të ngrihet edhe në një nivel të krahasueshëm me forma të tjera, më të sofistikuara, të artit poetik.

Agolli mbeti besnik i gjuhës së shtresës popullore, ndaj dhe populli nuk do ta harrojë kurrë. I qoftë i lehtë dheu i Shqipërisë!

Lëvizja VETËVENDOSJE! i shpreh ngushëllime familjarëve dhe gjithë lexuesve të tij.

Kontribo