02 06 2020

Telegram ngushëllimi

Me pikëllim morëm lajmin për vdekjen e dy punëtorëve, inxhinierit, Haki Arifit dhe xehetarit, Idriz Gërbeshi nga shembja e dheut në horizontin e katërt të minierës së Artanës.

Lëvizja VETËVENDOSJE! shpreh ngushëllimet e sinqerta për familjet e dy punëtorëve. Vdekja në vendin e punës na ka shqetësuar përherë dhe përherë kemi reaguar. Kryeministri dhe kryetari i Lëvizjes, Albin Kurti, i ka vizituar dhe i ka ngushëlluar minatorët dhe familjet e tyre. Qeveria ka ndarë edhe një shumë parash në ndihmë të familjeve, e bursa për fëmijët e tyre. Për punëtorët duhet të ketë kushte më të mira të punës, e sidomos siguri sa më të lartë në vendet ku ata punojnë. Do ta vazhdojmë përpjekjen në këtë drejtim derisa ngjarje si kjo sot të mos ndodhin më. Bashkëndjejmë me familjet e dy punëtorëve nga Artana.

Kontribo