27 11 2019

Thirrje për krijim të shtabeve emergjente

Gjatë këtyre dy ditëve kemi parë një mobilizim të madh të shoqërisë për të ndihmuar bashkëkombasit tanë të prekur nga termeti në Shqipëri.

Lëvizja VETËVENDOSJE! ka nisur një konvoj mbrëmë, kurse sot do të niset dhe i dyti.

Përveç kësaj ne i bëjmë thirrje Agjensisë për Menaxhimin e Krizave, por edhe komunave të Kosovës, në veçanti drejtoritë për mirëqenie sociale, të vendosen në shërbim të ndihmës për krizën në Shqipëri, permes krijimit të shtabeve emergjente, me fokus të veçantë krijimin dhe organizimin e hapësirave për pranimin e njerëzve të prekur nga termetet dhe identifikimin e nevojave tjera.

Po ashtu, i bëjmë thirrje shtetit shqiptar që të pezullojë traun dhe taksën në “Rrugën e Kombit” në mënyrë që të lehtësohet qarkullimi i njerëzve dhe transporti i ndihmave.

27 nëntor 2019
Lëvizja VETËVENDOSJE!

Kontribo