19 10 2015

Torturohen aktivistët në stacionin policor

Rreth orës 16:00, Policia ka liruar dy aktivistët që kishte kidnapuar paradite. Aktivistët e sapo liruar, janë rrahur brutalisht në Stacionin Qendra, të Policisë së Kosovës. I përfshirë në torturimin e aktivistëve ka qenë edhe komandanti i Stacionit “Qendra” të Policisë së Kosovës, Driton Imeri.

Me t’i futur në stacionin policor, aktivistëve u është thënë nga Driton Imeri që “tash e tutje ju nuk do të keni punë në gjykata. Këtu ma nuk ka ligje. Thjesht do t’ju rrahim nëpër stacione deri sa të ndaleni”. Rreth 10 policë kanë rrahur aktivistët që ishin me duar të lidhura dhe i kanë kërcënuar që “nëse vazhdoni kështu do t’ju rrahim vazhdimisht”. Po ashtu, policët u kanë thënë aktivistëve t’i qojnë fjalë Dardan Molliqajt dhe disa aktivistëve të tjerë që “sapo t’i arrestojmë do t’i torturojmë më shumë se juve”. Po ashtu, policët kanë sharë e ofenduar aktivistët në baza familjare.

Më poshtë i gjeni edhe disa foto nga lëndimet që aktivisti Shkëlqim Morina ka marrë nga rrahjet.

Qeveria ka filluar të përshkallëzojë dhunën, në çdo institucion që kontrollon. Format e tilla të torturave janë tipike për sistemet autoritare që duan t’i frikësojnë ata që kritikojnë pushtetin. Të tilla metoda, Isa Mustafa, me siguri i njeh mirë. Mirëpo duhet ta ketë të qartë kjo qeveri që ne nuk do të ndalemi deri në ndaljen e “Zajednicës”, dhe siç po duket, edhe të qeverisë Mustafa e cila po e mbron Serbinë në Kosovë edhe përmes torturave policore.

Kontribo